لطفا کمی صبر کنید

ارقام نهال گیلاس

نهال گیلاس ونهال آلبالو نیز از تیره گلسرخیان بشمار می آیند و بومی مناطق جنوب شرقی اروپا و آسیای غربی می باشند. گیلاس احتمالاً از منطقه ای بین دریای سیاه و دریای خزر منشاء گرفته است. برخی از ارقام گیلاس خودناسازگار و دگرناسازگار هستند و نیاز به ارقام گرده دهنده، دارند. برای این منظور از ارقام گرده دهنده به نسبت 1 به 9 و حتی نصف به نصف استفاده می شود. اما ارقام مختلف آلبالو خودبارور بوده و نیاز به ارقام گرده دهنده ندارند. جوانه های بارور گیلاس اکثراً در جانب سیخک ها حاصل می شوند. زمان تمایز گل ها بعد از برداشت محصول در تیر ماه می باشد و گل ها به صورت دستجاب 2 الی 4 تایی ظاهر می شوند. گیلس نیز همانند هلو و گوجه دارای شاخه های کاذب (chiffon) می باشد که هنگام هرس باید حذف شوند. زیرا شاخه های کاذب یا شیفون فقط حاوی جوانه های زایشی بوده و در نوک شاخه جوانه رویشی دارند. جوانه های بارور آلبالو نیز در جانب سیخک ها و شاخه های یک ساله حاصل می شوند. گیلاس به پوسیدگی قهوه ای حساس می باشد. برای رشد مطلوب گیلاس، مناطقی که دارای باران های زمستانه کافی و تابستان های خشک و خنک هستند، مناسب می باشد. محصول گیلاس زودتر از آلبالو و دیگر میوه های هسته دار می رسد. گیلاس گوشت سفت در مقابل ترکیدگی ناشی از باران (rain cracking) مقاوم تر از ارقام گوشت نرم می باشد. انتخاب مناطقی که دارای تابستان های خشک می باشند، برای جلوگیری از ترکیدگی میوه اهمیت دارد. درجه حرارت های بیش از حد، در مرحله گل انگیزی (flower induction) موجب تشکیل میوه های دو قلوی چسبیده به هم در گیلاس می شود. گیلاس و آلبالو از درختان میوه مناطق معتدل سرد به شمار می آیند.
مقاومت جوانه های گیلاس به سرما بیشتر از هلو و کمتر از گلابی و آلو بوده و تا دمای 25- درجه سانتی گراد را تحمل می کنند اما مقاومت جوانه های آلبالو بیشتر از گیلاس بوده و به اندازه مقاومت جوانه های سیب می باشد. نیاز سرمایی جوانه های گیلاس در حدود 1200-500 ساعت و نیاز سرمایی جوانه های آلبالو 1300-600 ساعت زیر 7 درجه سانتی گراد می باشد. گیلاس همانند درختان میوه هسته دار، ریشه های سطحی تولید می کند و عمق خاک برای رشد مطلوب 5/1-1 متر بوده و خاک های لومی شنی و برای آلبالو خاک های لومی رسی مناسب است. فاصله کشت درختان گیلاس بر روی پایه های بذری گیلاس که رشد قوی دارند در حدود 8-7 متر بر روی پایه های ضعیف 5-4 متر می باشد. فرم شلجمی برای کنترل رشد طولی تاج درختان گیلاس مناسب بوده و برای درختان آلبالو فرم جامی مناسب است. در درختان بارور گیلاس حذف شاخه هایی که موجب افزایش رشد طولی تاج درخت می شوند ضروری می باشد. در درختان آلبالو برای توازن برگ و میوه، شاخه های باریک حذف شده و بقیه شاخه ها نیز از ارتفاع 30-20 سانتی متری هرس می شوند. از ارقام تجاری گیلاس که در ایران پرورش داده می شوند می توان به گیلاس های سیاه، گیلاس های صورتی و گیلاس شبستر اشاره نمود. برای تکثیر آلبالو از روش پیوند بر روی پایه های بذری آلبالو استفاده می شود. در خاک های شنی لومی، پایه های بذری گیلاس برای احداث باغات گیلاس مناسب می باشد. از پایه های آلبالوی تلخ یا محلب در خاک های خشک و آهکی استفاده می شود و در ضمن پایه های فوق نیمه پاکوتاه می باشند. پایه های آلبالو کمتر مورد استفاده گیلاس قرار می گیرند. این پایه ها در خاک های مرطوب و سنگین مناسب هستند. پایه F12/1 و مازارد به طریقه خوابانیدن شاخه قابل تکثیر می باشند و با تمامی ارقام گیلاس و آلبالو سازگار هستند و در ضمن موجب پاکوتاهی درخت می شوند. پایه Colt نیز پاکوتاه بوده و برای گیلاس مورد استفاده قرار می گیرد اما دوره فصل رشد طولانی دارد.

نهال گیلاس آمبرانس :











ارقام نهال گیلاس این رقم یک رقم قدیمی اسپانیایی است که بیشتر در ناحیه ی استرمادورای اسپانیا کشت می شود.
درخت رشدی متوسط داشته و چنانچه تاج آن آزادانه رشد کند، به شکل قلب معکوس در می آید. این رقم نسبت به بیماری کورنیوم حساسیت بسیار کمی دارد. گلدهی در اوایل فصل شروع می شود و تا مدت زیادی به طول می انجامد. باردهی درخت به صورت متعادل بوده و از فصلی به فصل دیگر ثابت می باشد . پیوند رقم آمبرانس بر روی پرونوس مهالب همواره موفقیتآمیز نیست. این رقم میوه هایی بزرگ، گرد (کمی قلبی شکل)، با نوکی برجسته دارد که برای حمل ونقل بسیار مناسب می باشند. پوسـت ميوه، بسیار سفت ترد و تازه، به رنگ قرمز شرابی و آبدار است که آب میوه ی آن نیز به رنگ قرمز تا قرمز شرابی می باشد. میوه ی این رقم، هسته ای بزرگ دارد.
در زمان رسیدن میوه، لایه ی جداکننده ای بین میوه و دم آن تشکیل می شود، لذا این گیلاس ها معمولا بدون دم چیده و به بازار عرضه می شوند.
رقم آمبرا نس حدوداً ۳۰ روز بعد از رقم بارلت می رسد.
این رقم توسط ارقام هدل فینگر، مورا، ناپائون، رامون اولیوا و تیگر گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس آنابلا :











انواع نهال گیلاس این رقم یک رقم آلمانی است که در ایستگاه آزمایشی یورک واقع در شمال آلمان، از تلاقی بین رقم ریوب و الرز اسپات به وجود آمده است.
درخت رشدی متوسط یا زیاد دارد و تاج آن گسترده است. گلدهی این رقم دیر صورت می گیرد. باردهی درخت پیش از موعد و ثابت است. میوه اش اندازه ای متوسط داشته، گرد اما کمی کشیده است و دم آن بلند است. پوست میوه قرمز تیره یا براق است. گوشت میوه سفت است و حساسیت کمی به ترک خوردگی دارد.
زمان رسیدن آن، ۳۰-۲۵ روز بعد از رقم بارلت است.
رقم آنابلا توسط ارقام کاستور، کوریوم، ارلی ریورز، فروت روت، هکن هایمر اشنایدر اسپات و نوس گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس آرسینا (فرکر) :











نهال گیلاس پیوندی این رقم از تلاقی رقم استارکینگ هاردی ژیانت با رقمی ناشاخته به وجود آمده است. برای اولین بار توسط موسسه ملی تحقیقات کشاورزی فرانسه (INRA) در شهر گرند فرد این کشور منتشر گردید.
درختان در این رقم بسیار بزرگ بوده و عادت رشدی نها به صورت نیمه ایستاده می باشد. شاخه دهی درخت غالبا به صورت نیمه ایستاده می باشد، اما شاخه ها زاویه ی خوبی دارند. زودرسی ضعیف است، اما از میانگین تولید خوبی برخوردار است. زمان گلدهی آن زود هنگام و در اواسط فصل بوده و با رقم بارلت یکسان با کمی جلو نر از آن می باشد.
میوه بزرگ و قلبی شکل است و طرفخط میوه در بعضی از آنها صاف می باشد . پوست میوه ، قرمز یا ارغوانی، براق با ضخامت متوسط و حساس یا بسیار حساس، به تر ک خوردگی است.
گوشت میوه سفتی متوسط داشته یا نرم می باشد، آبدار و شیرین است و مقداری از هسته ی میوه جدا است در زمان رسیدن میوه در منطقه ی بر برداکس -نیمز فرانسه، ۲۸- ۲۶ ماه مه است. رقم بارلت توسط ارقام دورون نروی ۱، دورون روی ۲، دورنو دلامارکا، ژورژویا، بینگ، لارین، رینر، استار کینگ هاردی ژیانت، هدل فینگر، ناپلئون، گارنت و ون گرده افشانی می شود، اما با رقم موبرا ناسازگار است. به نظر می رسد که این رقم داخل گروه، ناسازگار شماره ی هفت باشد.
مؤسسه ی تحقیقات میوه کاری شهر رم ایتالیا، رقم بارلت C1 را، که در سال ۱۹۸۳ معرفی شد، انتخاب کرد. این رقم یک همگروه جهش یافته ی متراکم است که از جوانه های پرتوافشانی شده ی بارلت تحت یک برنامه ی تحقیقاتی که توسط شرکت ملی انرژی اتمی (ENEA) اجرا می شد، در سال ۱۹۶۹ به دست آمد. اندازه ی یک درخت رقم بارلت ازC1 حدودا ۲۵%کمتر از رقم بارلت استاندارد است.

نهال گیلاس بوتنرزاسپات :











 نهال گیلاس اصلاح شده این رقم، یک رقم آلمانی بسیار قدیمی است که درختی پررشد با قامتی متوسط دارد و دارای فصل گلدهی متوسط تا زود هنگام و مقاومتی خوب در مقابل یخ زدگی می باشد. این درخت در اوایل زندگی اش به بار می نشیند و بار دهی سنگین و منظم دارد.
اندازه ی میوه ها متوسط و شکلشان به صورت قلبی است که پهنای آن بیشتر از درازایش است و طرف سوراخ دارشان (طرف دم میوه) که خط میوه، در آنجا به رنگ قرمز است، صاف شده است. رنگ زمینه ی پرست میوه زرد است و دارای نقاط قرمز رنگ نامنظم بوده و بسیار براق می باشد. گوشت میوه بسیار سفت، ترد و تازه، زردرنگ و نیمه آبدار (آب میو، بدون رنگ است)، بسیار شیرین و خوشبو با طعم مطبوع گیلاس است و نسبت به ترک خوردگی بسیار حساس است.
زمان رسیدن میوه حدود ۳۵-3۰ روز بعد از رقم بارلت است.
این رقم توسط ارقام هدل فینگر، اشنایدراسپات و ویس، هرس گر ده افشانی می شود.

نهال گیلاس کاستور :











 نهال گیلاس زودبازده این رقم در مؤسسه ی وردلینگ نوین شهر واگنینگنن، هلند ایجاد گردید. ظاهری و گرده افشانی طبیعی رقم اشنایدر اسپات به وجو و آمده است
درخت از عادات رشدی خوبی برخودار بوده و به صورت، عمودی و کم رشد می کند و شاخه هایی پراکنده تولید می کند. گلدهی درخت در اواسط فصل و ۴ تا ۵ روز بعد از گلدهى رقم ارلی ریورز است.
زودرسی محصول ضعیف است و باردهی آن متوسط می باشد، در بعضی از فصول ممکن است که ریزش میوه مسأله ای جدی شود.
میوه ها بزرگ بوده و قلبی تا دایره شکل می باشند. رنگ پوست میوه، قرمز تیره تا سیاه بوده و میوه ها در ابتدا بسیار سفت هستند، اما در طول رسیدن به سرعت ملایم می شوند. میوه های این رقم، طعم خوبی داشته و خوشبو هستند. علاوه بر این، در مقابل ترک خوردگی نیز بسیار مقاومند. میوه ها با تأخیر و در طی اواسط فصل که حدود سه هفته از رسیدن رقم ارلی ریورز گذشته است، می رسند.
رقم کاستور ممکن است توسط ارقام ارلی ریورز، کوردیا، اشنایدر اسپات و ونوس گرده افشانی شود.

نهال گیلاس چینوک :











 بهترین نهال گیلاس رقمی است که توسط اچ. دبلیو. فوگل در ایستگاه آزمایشات کشاورزی واشینگتن ایالات متحده ی آمریکا، از تلاقی رقم بینگ و ژیل پاک انتخاب شد. این رقم در سال ۱۹۶۰ معرفی شد و هم اکنون به ویژه در ایالات اورگون و واشینگتن آمریکا که تاریخ رسیدنش در آنها، بین زمان رسیدن رقم بارلت و بینگ است، کشت می شود.
این رقم درختی پررشد، راست قامت، پخش و گسترده با باردهی فراوان و گلدهی اول فصل است.
میوه های این رقم، بزرگ، قلبی شکل تا گرد می باشد و پوست میوه به رنگ قهوه ای متمایل به قرمز، براق و بسیار جذاب است. گوشت میوه، سفت، قرمز تا قرمز تیره، شیرین و نسبتاً ترش است، اما ترشی آن از رقم بینگ کمتر است. این رقم نیز مانند بینگ، حساس به ترک خوردگی است.
زمان رسیدن میوه حدود ۱۰ روز بعد از رقم بارلت است.
رقم چینوک توسط ارقام بینگ و ون گرده افشانی می شود، اما جزء ارقامی است که در گروه ناسازگاری شماره ی نه قرار می گیرند و لذا با رقم رینر ناسازگار است.

نهال گیلاس كولنی :











 قیمت نهال گیلاس این رقم در مؤسسه ی جان اینز انگلستان تولید شده و در ابتدا به صورت رقم JI12510 کد گذاری شد. رشد درخت به صورت متعادل بوده و کمتر از رشد رقم استلا است. عادت رشد آن به صورت نیمه ایستاده است، اما زمان بلوغ آن گسترده تر می شود. رقم کولنی به شانکر باکتریایی مقاوم است. زودرسی محصول و باردهی آن در حد متوسط است. زمان رسیدن میوه دیر هنگام است (در بریتانیا از اواخر ژولای تا اوایل آگوست است). ارقام گرده زای مناسب، گرده افشانهای عمومی نظیر مرتون، گلوری یا ارقام خود بارور نظیر استلا هستند. در مورد گروه ناسازگار این رقم تاکنون تحقیقی صورت نگرفته است.

نهال گیلاس دلارکا :











 فروش نهال گیلاس رقمی بسیار قدیمی از جنوب ایتالیا است. درختی پررشد با باردهی فراوان است که به صورت قائم رشد می کند. میوه ها از نظر اندازه در حد متوسط و یک طرفشان پخش شده است. پوست میوه ها زرد رنگ تا قرمز کم رنگ در قسمتهای بالایی پوست میوه است. گوشت میوه، نیمه سفت، سفید تا زرد رنگ و بسیار ابدار و شیرین و حساسیت کمی به ترک خوردگی دارد.
زمان رسیدن آن حدود 23 روز بعد از رقم بارلت است.
ارقام مناسب گرده زا برای این رقم در منابع ذکر نگردیده است.

نهال گیلاس دل مونت :











 خرید نهال گیلاس یک رقم ای دیگر ایتالیایی است که غالبا در جنوب ایتالایا و نزدیک ناپل کشت می شود
این درخت از رشد زیادی برخوردار است، به صورت عمودی رشد می کند و باردهی زیادی دارد .
میوه این رقم بسیار مناسب برای حمل و نقل ، بزرگ و قلبی شکل با گودی کوچک می باشد و دارای پوست ضخیم به رنگ زرد تا زرد کم رنگ می باشد که در قسمت بالایی آن، قرمز براق می شود .
گوشت میوه بسیار سفت متمایل به زرد ابدار، شیرین و کمی ترش است . حساسیت میوه این رقم به ترک خوردگی بسیار کم است.
زمان رسیدن محصول حدودا 12 تا 15 روز بعد از رقم بارلت است
ارقام گرده زای مناسب آن در متون باغبانی ثبت نشده اند.

نهال گیلاس دورون نروی 1 :











تولید نهال گیلاس این رقم، رقمی نمونه در منطقه ی وبنگولای ایتالیا است که مبدا آن شناخته نشده است، اما به نظر بسیاری از افراد با تجربه، این رقم یکی از خوشمزه ترین گیلاس های جهان است.
این رقم درختی پر رشد با شاخساره های بلناد و گسترده است، در خت در مرحله ی جوانی به صورت قائم رشد می کند، ، اما بعدا تاجش عر یض و منظم شده و دارای ظرفیت باردهی متوسط تا زیاد می شود. میوهی این رقم، بزرگ یا بسیار بزرگ و قلبی شکل بوده و طول و عرضش با هم برابرند. سمت خط میوه رشد بیشتر دارد و کمی نیز فرو رفته است.
پوست میوه، قرمز تا قرمز تیره یا تفریبا سیاه و روشن شفاف بوده و ضخامت متوسط تا کمی دارد. گوشت میوه سفت تا بسیار سفت، فیبری، شیر بن و قرمز تا قرمز تیره بوده و زیاد آبدار نیست میوه ی این رقم، حساسیت متوسط تا زیادی نسبت به ترک خوردگی دارد.
زمان رسیدن آن حدود ۱۲ تا 14 روز بعد از رقم بارلت است. میوه های این رقم، به سرعت می رسند و
لذا اگر میوه ها باید در وضعیت مناسبب برداشت شوند، در انتخاب زمان چیدن ، نیاز به دقت فراوانی می باشد
ارقام مناسب گرده زا برای این رقم عبارتند از آدریانا، بارلت و دورون نروی ،۲ رقم دورون1 با رقم دورون دل آنلا ناسازگار است،

نهال گیلاس دورون نروی 2 :











فروش انواع نهال گیلاس یک رقم دیگر که مبدأ آن شناخته نشده است و مانند همنام نزدیک خود (دورون نروی 1) به صورت گسترده در وینگولای ایتالیا کاشته شده است. این رقم، درختی پر رشد است که به صورت پهن رشد می کند و دارای گلدهی دیر هنگام و ظرفیت میوه دهی خوب است.
میوه ی این رقم، قلبی شکل گرد، غالباً شبیه دورون نروی ۱، با حساسیت متوسط نسبت به ترک خوردگی است. پوست میوه نسبتاً ضخیم بوده و قرمز تیره تا حدودا سیاه می باشد. گوشت میوه، سفت. ترد و تازه، قرمز و بسیار آبدار بوده و هسته اش تقریبا از گوشتش جدا است. علاوه بر این، گوشت میوه در این رقم خوشبو بوده و طعم بسیار خوبی دارد.
زمان رسیدن میوه، حدوداً25 تا ۲۷ روز بعد از رسیدن رقم بارلت است.
رقم دورون نروی ۲ توسط ارقام مورادی وینگولا، دورون دلا مارکا و دورون نروی ۱ گرده افشانی می شود.
در ایتالیا، مؤسسه ی آزمایشات میوه کاری شهر رم و مؤسسه ی ملی انرژی اتمی (ENEA)، جهش یافته ی متراکمی از این رقم را در سال ۱۹۸۳ معرفی کردند و نروی ۲ Cl نامیدند. در سال ۱۹۸۸، سان ساوینی و لو گلی، جهش یافته ی متراکم دیگری را معرفی کردند که توسط همان مؤسسه به دست آمد و دورون کومپاتو دی ویگنولا نامیده شد. در فرانه نیز، مؤسسه ی INRA همگروه اینفل وی ۷۲۰ را که همچنین تاردیو دی وینگولا نامیده می شد انتخاب کرد.

نهال گیلاس ارلی ریورز :











خرید انواع نهال گیلاس یک رقم بیار قدیمی انگلیسی است که اکنون در محدوده ی کوچکی از حومه ی شهر کنت کشت می شود. این رقم برای اولین بار در سال ۱۸۷۲ از همین منطقه معرفی گردید. ارلی ریورز یک درخت بسیار پر رشد و دارای تاجی نیمه افراشته تا افراشته است و در زمان بلوغ، قادر به تولید محصولی فراوان است. متأسفانه گاهی اوقات این رقم به بیماری شانکر باکتریایی ( Pseudomonas mors prunorum) حساس است. در بسیاری از کشورها زمان گلدهی درخت در اواسط فصل یا زودتر از اواسط فصل می باشد، اما در انگلستان یکی از ارقام بسیار زود گلده است. میوه ی این رقم دارای اندازه ای متوسط است و یک طرف آن صاف و از قسمت درازایش کمی پخش می باشد. قسمت انتهایی درخت پخش بوده و میوه ها در اطراف آن به وجود می آیند، به طوری که با راستای عمود، زاویه ی ۴۵ درجه (یا بسیار کمتر) می سازند پوست میوه، قرمز تیره و تقریباً سیاه رنگ است. گوشت میوه، نرم، قرمز تیره، بسیار آبدار با آبمیوه ای رنگی، شیرین و مرغوب است. علاوه بر این، نسبت به ترک خوردگی، حساسیت بسیار کمی دارد.
زمان رسیدن میوه در این رقم ، حدوداً ۱۰ روز بعد از رسیدن رقم بارلت است و در انگلستان معمولاً در اواخر ژوئن می باشد.
رقم ارلی ریورز معمولاً توسط رقم نوردی گابن، که تنها رقم موجود در انگلستان است که تطابق زمان
گلدهی با این رقم دارد، گرده افشانی می شود. این رقم با رقم بلک تار تارین هم سترون است و از نظر ناسازگاری، داخل گروه شماره ی یك طبقه بندی می شود،
در حال حاضر، رقم ارلی ریورز در کنت بسیار کشت می شود زیرا در این منطقه ارقام میوه ریز زودرس، سود کمی دارند.

نهال گیلاس امپرور فرانسيس :











هرس درخت گیلاس این رقم تا ۲۰ سال قبل به طور وسیعی در بریتانیا کشت می شد. درختان در این رقم بسیار ضعیف هستند و تاجی گرد و فشرده دارند.
میوه های امپرور فرانسیس با میوه های رقم ناپلئون دارای شباهتهایی از قبیل فرم دایره ای و قلبی شکل می باشد، اما رنگ آن کمی قرمز تر است و چنانچه میوه ها بر روی درخت به حال خود رها شوند، تیره تر شده و دیگر شباهتی به گیلاس سفید نخواهند داشت. اندازه ی میوه در این رقم، متوسط تا بزرگ بوده و گوشت آن سفت است و رنگی متمایل به زرد دارد.
این رقم تقریباً ۱۸ روز بعد از رقم بارلت می رسد. رقم امپرور فرانسیس در اواسط فصل گل داده و از نظر ناسازگاری در گروه شماره ی سه طبقه بندی می شود.

نهال گیلاس فوریا :











کوددهی و تغذیه درخت گیلاس فوریا یک رقم ایتالیایی است که مبدا آن شناخته نشده است. ایز رقم شبیه رقم بلادی پستویا است و اکثرا در منطقه ی پرو وینس ایتالیا کشت می شود. این رقم درختی پررشد است و رشدی عمودی دارد. میوه های این رقم، قلبی شکل بوده و گاهی اوقات نوک دارند و از نظر ترک خوردگی فقط کمی حساسیت دارند. همچنین ظاهراً تحمل جابجایی را نیز دارند. ضخیم است. پوست میوه در این رقم، قرمز، روشن، براق وضخیم است. گوشت میوه نیز چسبیده به هسته، بسیار شیرین و کمی ترش بوده و طعم بسیار خوبی دارد.
زمان رسیدن میوه در این رقم ، حدود 20تا 25 روز بعد از رقم بارلت است.
این رقم توسط ارقام محلی فورلی، بیسمارک و کولا فمینا و همچنین با ارقام دورون دل آنلا و دورون دلا مارکا گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس فروگمور :











آفات و بیماری های گیلاس این رقم بسیار قدیمی انگلیسی اولين بار در حومه ی شهر کنت به طور گسترده مورد کشت قرار گرفت که
به دلیل باردهی بسیار منظم، گیلاس مناسبی برای بازار بوده است.
این رقم درختی پر رشد است که تاجی نسبتا گرد، قائم و پخش دارد و به دلیل محصول فراوانی که دارد، شاخه هایش به سمت پایین خم می شوند. گلدهی در مدت زمان طولانی و نسبتا با تاخیر صورت می گیرد و لذا از این نظر که نسبت به خسارت ناشی از یخ زدگی کاملا مقاوم است قابل توجه می باشد.
میوه این رقم اندازه ای متوسط داشته ، قلبی شکل بوده و از قسمت درازایش کمی پخش شده است و حساسیت زیادی به ترک خوردگی ندارد . پوست میوه قرمز رنگ بوده ، زمینه ای زرد رنگ دارد و دارای نقاط و رگه هایی مشخص است . گوشت آن نرم تا حدودی فیبری، بسیار شیرین ، دارای آبمیوه ای بی رنگ با کیفیت خوب است.
زمان رسیدن این رقم حدودا هفت روز بعد از رقم بارلت است.
این رقم توسط رقم راندل و رقم بیگارو که در حال حاضر در انگلستان کشت نمی شود . گرده افشانی می شود.
این رقم توسط ماروین نلیس در ایالت کالیفرنیای آمریکا به دست آمد ، در فرانسه تا حدودی رایج شده است
درختان در این رقم رشد متعادلی داشته و به صورت نیمه ایستاده با شاخه هایی باز می باشند . این رقم محصولی زود رس داشته و از تولیدی خوبی برخوردار ایت . گلدهی در این رقم بسیار زود و 2 تا 9 روز جلوتر از رقم بارلت صورت می گیرد .
این رقم میوه هایی بزرگ داشته که در بعضی موارد ، اندازه ی آنها بسیار بزرگ می شود . رنگ پوست میوه از قرمز تا صورتی متغیر است . میوه دارای فرم قلوه ای شکل تا گرد بوده و دم کوتاهی نیز به آن متصل می باشد . گوشت میوه زرد کمرنگ است و شیرینی و طعم خوبی دارد . حساسیت این رقم به ترک خوردگی در اغلب موارد جدی می باشد.
رسیدن آن کاملا آرام صورت می گیرد، اما در این مدت میوه ها بر روی درخت ، سفت باقی می مانند و تردی بافتشان را از دست نمی دهند . زمان رسیدن میوه ها در این رقم حدودا 10 تا 12 روز بعد از رقم بارلت است ارقام مناسب برای گرده افشانی این رقم عبارتند از ارقام ون و استار کینگ هاردی ژیانت .

نهال گیلاس ژرمس دورفر :











عمر درخت گیلاس این رقم بسیار جالب که در اغلب موارد با رقم اشنایدراسپات اشتباه می شود به میزان زیادی در مجارستان کشت می شود ، اما اولین بار در گابن کشف شد. در اروپا ارقامی که به عنوان ژرمس دورفر وجود دارند ، تنوع زیادی دارند.
این رقم درختی پر رشد و تاجی پهن و هرمی شکل دارد . ژرمس دورف دیر به گل می نشیند و دارای ظرفیت تولیدی بالا ست . اما نسبت به آسیب ناشی از یخ زدگی کاملا حساس است.
این رقم دارای میوه هایی بزرگ است که تا حدودی به ترک خوردگی حساسند. پوست میوه قرمز تا قرمز تیره ، براقو دارای نقاط کوچک روشن است . گوشت میوه سفت ، ترد و تازه ، قرمز روشن با آبمیوه ای به رنگ زرد کمرنگ ، دارای طعم مناسب، بسیار خوشبو و شیرین تا اندکی ترش است.
زمان رسیدن میوه حدودا ۳۰ تا ۳۵ روز بعد از رسیدن رقم بارلت است.
رقم ژرمس دورفر توسط ارقام هدل فینگر و تکلوی ۲ گرده افشانی میشود اما با ارقام بینگ و ناپلئون ناسازگار است.
اخیراً در مجارستان همگروه های اصلاح شده ی رقم ژرمس دور فر انتخاب شده اند .

نهال گیلاس ژورژیا :











 نیاز آبی درخت گیلاس ژورژیا یک رقم ایتالیایی است که در سال ۱۹۸۵ معرفی شد. ابن رقم توسط جی - بارجیونی در مؤسسه ی تحقیقات میوه کاری ورونای ایتالیا، از تلاقی بین رقم ISF123 با رقم که کاکسیانسکه در سال ۱۹۶۴ به وجو آمد، انتخاب گردید.
ابن رقم درختی پر رشد و نسبتاً قائم است اما زود به بار می نشیند، محصولی فراوان دارد و نیازمند هرس سنگین است. گلدهی این رقم زود صورت می گیرد و در اواسط فصل و طی یک مدت طولانی انجام می شود.
میوه های این رقم، درشت و قلبی شکلند و عرض شان از طولشان بیشتر است. میوه های این رقم حساسیت متوسط به ترک خوردگی دارند. پوست میوه ها قرمز، بسیار براق و نسبتا ضخیم است. گوشت میوه ها نیز سفت، شیرین، ،نسبتاً آبدار و زرد کمرنگ می باشد.
زمان رسیدن میوه ها در این رقم حدود اُ 7روز بعد ازرقم بارلت است.
زورژیا توسط ارقام آدریانا، مورا، دورون نروی ۱ و ون گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس گلد :











 نیاز آبی درخت گیلاس رقمی با مبوه های ریز است که در ایالت نیویورک و سایر نقاط ایالات متحده ی آمریکا به منظور تهیه ی شورى و استفاده در فرایندهای غذایی کشت می شود. این رقم به ویژه نسبت به سرمای زمستان مقاوم است. گلد رقمی است که هیج رنگدانه ای ندارد و لذا برای تهیه ی شوری به راحتی سفید می شود.
رقم گلد در ایالت متحده ی آمریکا اواسط ماه ژولای می رسد.
این رقم در یک گروه واحد گرده افشانی قرار دارد.

نهال گیلاس گروس شوترز نورپل :











نهال گیلاس پایه رویشی گروس شوترز نورپل گروس یکی از ارقام بسیار قیمی آلمان است و از این نظر که برای حمل و نقل بسیار مناسب می باشد، قابل توجه است.
این درخت رقم پررشد با باردمی فراوان، راست قامت با شاخه های بلند بوده و انشعابات محوری بسیار
کمی دارد گلدهی آن در اواسط فصل تا بعد از آن صورت می گیرد و نسبت به خسارت ناشی از یخ زدگی کاملا مقاوم است
این رقم دارای میوه ای بزرگ، قلبی شکل و نسبتا گلد است که نسبت به ترک خوردگی تا حدودی حساس می باشد . پوست میوه ، قرمز تیره تا قهوه ای – مشکی است و گوشت ان خیلی سفت ،ترد و تازه و با کیفیت بسیار خوب می باشد.
زمان رسیدن این رقم حدود ۲۵ تا ۳۰ روز بعد از رقم بارلت است.
رقم پوتنرز روت اسپات یک رقم مناسب برای گرده افشانی این رقم محسوب می شود

نهال گیلاس هارتلند :











خرید نهال گیلاس پایه رویشی رقمی جدید است که در ایستگاه تحقیقات کشاورزی نیویورک، واقع در منطقه ی جنوای ایالت نیویورک
تولید شد.
این رقم به صورت درختی بزرگ، پر رشد با شکلی پهن و دارای انشعابات محوری فراوان می باشد. هارتلند به وبژ، نسبت به سرمای زمستان مقاوم است. گلدهی این رقم در اواسط فصل صورت می گیرد و گلها تا مدت طولانی پذیرای دانه ی گرده می باشند. تولید محصول در این رقم بسیار خوب است و روی سیخک و و شاخه های یکساله بار دهی بهتری دارد.
میوه مای این رقم، بزرگ متوسط هستند، اما ممکن است در صورت عدم تنک به موقع درخت، اندازه آنها کوچک تر شود. شکل میوه گرد بوده و کمی تمایل به مستطیل شکلی دارد. رنگ پوست میوه، صورتی پر رنگ، و براق است. رنگ گوشت میوه نیز مشابه پوستش می باشد. غلظت قند میوه ها در این رقم، 5/14 تا ۱۷٪ است که از درصد قند بسیاری از ارقام تجاری دیگر کمتر است، اما برای محدوده ی چشایی قابل قبول می باشد. میوه های این رقم سفتی متوسطی داشته و نسبت به ترک خوردگی نیز مقاومت متوسط دارند. زمان رسیدن این رقم زود و در اواسط فصل و حدوداً ۱۵ تا ۲۰ روز بعد از رقم بارلت است.
هارتلند رقمی خود عقیم بوده و با ارقام دیگری که در گروه شماره ی ۵ ناسازگاری قرار می گیرند، ناسازگار است، اما با اکثر ارقام تجاری که گلدهی آنها زود و در اواسط فصل است سازگار می باشد.
هلال فینگر مانند رقم بینگ، یکی از ارقامی است که به طور گسترده در جهان، به ویژه در اروپای مرکزی
کشت می شود، اما علاوه بر این، در اونتاریوی کانادا نیز که در آنجا از پیش رسی قابل توجهی برخوردار است، رواج دارد، رقم بر ادبورن بلک که شباهت زیادی به رقم هدل فینگر دارد، در انگلستان رایج است.
مدل فینگر درختی است که از رشدی متوسط تا زیاد برخوردار است. این درخت در مرحله ی جوانی به صورت قائم و بعد از آن به صورت عرضی رشد می کند و شاخساره های گسترده ای ایجاد کرده و شکل هر می پهن مناسبی را به وجود می آورد. گلدهی در این رقم با تأخیر متوسط تا کامل صورت می گیرد و گل های آن در مقابل یخ زدگی کاملاً مقاومند.
میوه از متوسط تا بزرگ و تخم مرغی تا قلبی شکل نسبت به ترک خوردگی، حساسیت متوسط تا کم دارد. پوست میوه ضخیم، قهوه ای - قرمز رنگ و با لکه های قرمز روشن و باریک می باشد. گوشت میوه نیز سفت، قرمز یا بنفش تیره و آبدار بوده و به هسته چسبیده است.
زمان رسیدن این رقم حدوداً ۲۵ روز بعد از رقم بارلت است.
رقم هدل فینگر توسط ارقام بارسلرلارج استریلر، هیدیگر، کوردیا، اشنبرگر، ژرمس دور فر، استار و ویتوریا گرده افشانی می شود. این رقم ممکن است که از نظر ناسازگاری در گروه شماره ی ۷ قرار بگیرد، اما همگروه هایی از این رقم که در وینلند کانادا نگهداری می شوند به عنوان گرده زاهای عمومی طبقه بندی می شوند.

نهال گیلاس هرتفورد :











فروش نهال گیلاس پایه رویشی این رقم که تا حدودی نسبت به شانکر باکتریایی مقاوم است، توسط مؤسسه ی جان اینز در بریتانیای کبیر ایجاد شد. درخت دارای رشدی متوسط تا زیاد، عادت رشد مناسب و شاخه هایی گسترده است.
رقم هرتفورد میوه هایی سفت، بزرگ، قرمز تیره یا صورتی با گوشتی سفت و خوش طعم دارد.
زمان رسیدن میوه در این رقم نسبتاً با تأخير و شبیه رقم ون است.
ارقام گرده زای مناسب برای این رقم، گرده افشان های عمومی از قبیل مرتون گلوری یا ارقام خود بارور مانند استلا می باشند. گروه ناسازگار این گونه نیز تاکنون مشخص نشده است.

نهال گیلاس هادسون :











نهال گیلاس پایه گزیلا هادسون نیز یکی دیگر از ارقام گیلاس است که در ایستگاه تحقیقاتی واقع در منطقه ی جنوای ایالت نیویورک ایجاد شده است.
این رقم درختانی بسیار بزرگ با تاجی باز تولید می کند که دیر به گل می نشینند. باردهی این رقم متوسط است. .
میوه های این رقم، طعم شیرین خوبی داشته، سفت و تیره رنگ می باشند و از نظر اندازه، متوسط تا بزرگ هستند. این رقم به عنوان آخرین رقمی است که میوه هایش در ایالت نیویورک می رسند. رقم هادسون از نظر ناسازگاری، در گروه شماره ۹ طبقه بندی می شود.

نهال گیلاس کارابودار :











خرید نهال گیلاس پایه گزیلا کارابو دار رقمی است که به طور وسیعی در ترکیه کشت می شود.
این رقم درختی پر رشد است قامت با گلدهی دیر هنگام و تولیدی نظم است
ميوه ى ا ین رقم بزرگ، قلبی شکل و نسبتاً پخش است. میوه زرد رنگ است و در قسمتی که نور آفتاب به آن میخورد از زردی به سرخی می گراید گوشت میوه سفت و شیرین با یک طعم خوب است.
استار و اشنبرگر گرده افشانی شود.

نهال گیلاس کریستین :











فروش نهال گیلاس پایه گزیلا رم کریستین در سال ۱۹۳۶ از تلاقی رقم امپرورفرانسی با رقم ژیل پیک ، در ایستگاه آزمایشات کشاورزی. ایالت نیویورک به دست آمد و در سال ۱۹۸۲ به عنوان یک رقم تجا رى معرفی شد.
این رقم درختی پررشد و بسیار مقاوم نسبت به سرمای زمستان است. در نروژ حتی بعد از این که درخت در معرض دمای °C18- قرار گرفت، جوانه های میوه یا تنه آسیب ندیدند. گلدهی این رقم در مقایسه با سایر ارقام در اواسط فصل صورت می گیرد.
میوه ی این رقم، بزرگ با پوستی به رنگ قرمز تیره یا سیاه متمایل به ارغوانی و بسیار جذاب است. گوشت میوه، قرمز یا قرمز تیره، سفت، آبدار، شیرین و دارای کیفیت خوراکی بسیار خوبی است و هسته اش نیز کوچک می باشد. رقم کریستین نسبت به ترک خوردگی فقط کمی حساس است و به عنوان یک رقم جایگزین برای رقم اشمیت پیشنهاد می شود.
این رقم حدوداً ۱۶ تا ۱۸ روز بعد از رقم بارلت می رسد.
ارقام مناسب برای گرده افشانی رقم کریستین فهرست بندی نشده اند، اما رقمی که از نظر ناسازگاری در
گروه ۳ قرار نگیرد و گلدهی آن در اواسط فصل باشد باید برای این کار مناسب باشد.

نهال گیلاس لامبرت :











نهال گیلاس پایه ماکزیما رقم لامبرت از یک نهال بذری که توسط جی. اچ، لامبرت در ایالت اورگون آمریکا یافت شده بود، به دست آمد.
این رقم درختانی پر رشد، راست قامت با زمان گلدهی متوسط تا دیر هنگام ایجاد می کند.
میوه ی این رقم، متوسط تا بزرگ و قلبی شکل بوده و سمت دمدار آن کمی پخش شده است. انتهای آن نوکدار می باشد و حساس به ترک خوردکی است. پوست میوه صورتی - قرمز، خال خالی و مقداری رگه دار بوده و از جلای متوسطی برخوردار است.
رقم لامبرت تقریباً ۲۰ روز بعد از رقم بارلت می رسد.
این رقم توسط ارقام سم سامیت و ون گردافشانی می شود، اما با ارقام بینگ، امپرور فرانسیس، ناپلئون، استار و ورنون ناسازگار است. این رقم از نظر ناسازگاری در گروه ۳ طبقه بندی می شود. .
در سال ۱۹۶۳ یک جهش یافته از این رقم که به صورت متراکم رشد می کند (کومپکت لامبرت) توسط کا.او. لاپینز در ایستگاه تحقیقاتی سامرلند،واقع در ایالت بریتیش کلمبیای کانادا تولید شد.

نهال گیلاس لارین :











 فروش نهال گیلاس پایه ماکزیما لارین رقمی است که توسط آرام بروکز در ایستگاه تحقیقات کشاورزی کالیفرنیا از تلاقی رقم لامبرت با رقم UCD50 (بینگ تارتارین) که در سال 1946 توسط جی . ال فیلیپ به دست امده بود انتخاب شد .
این درخت رشدی متعادل داشته و به صورت قائم می باشد ، اما گهن و عریض نیز می باشد. لارین درختی بارده با زمان گلدهی در اواسط فصل می باشد.
میوه این رقم بزرگ ، گردتا قلبی شکل با حساسیت کم نسبت به ترک خوردگی است. پوست میوه قرمز تیره و نازک بوده و گوشت میوه نیمه سفت تا سفت، قرمز تا قرمز تیره با آبمیوه های قرمز است که شیرین تا کمی ترش می باشد و طعم خوبی دارد.
زمان رسیدن این رقم حدودا 10 روز بعد از رسیدن رقم بارلت است .
رقم لارین توسط ارقام بلک تارتارین ، بارلت ون، بینگ،بادا، ناپلئون، و استار کینگ هاردی ژیانت گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس لیندا (لیندا 156) :











خرید نهال گیلاس پایه ماکزیما این رقم که از مجارستان منشأمی گیرد توسط بروزیک از تلاقی بین رقم هدل فینگر و رقم ژرمس دورفر انتخاب شد.
این درخت رشدی متوسط داشته و به صورت آویزان می باشد . گلدهی این رقم در بهار با تاخیر صورت می گیرد و چنانچه گزارش شده است باردهی سنگینی داشته و بسیار راحت برداشت می شود.
میوه ی این رقم اندازه ای متوسط (۲۶ - ۲۲ میلیمتر قطر دارد) داشته و کمی کشیده می باشد. گوشت میوه ی این رقم صورتی و پوست آن قهوه ای متمایل به قرمز است، این رقم به ویژه آبدار بوده و علاوه بر این، دارای بافتی سفت و طعمی فو و الهاده است. رقم لیندا در اواسط فصل تا دریر تر از آن می رسد ، لذا در مجارستان در هفته ی پنجم بعد از رقم بارلت برداشت می شود.
این رفقم توسط ارقام ژرمس دورفر، ۳، کاتالین و ونگرد ه افشانی می شود.

نهال گیلاس مالیزیا :











نهال گیلاس کشت بافتی مالیزیا رقمی است که در ناحیه ی کامپانای ایتالیکشت می شودو مبدأ آن ناشناخته است
این رقم درختی پر رشد با تاج گسترده و تولید خوب است،
میوه ی این رقم، بزرگ، قلبی شکل و بسیار مناسب برای حمل و نقل، است، اما حساسیت زیادی به ترک خوردگی دارد. پوست میوه، قرمز تیره و گوشت آن بسیار سفت و ترد، قرمز آبدار و بسیار خوشمزه است. زمان رسیدن رقم مالیزیا حدودا ۲۰ روز بعد از رقم بارلت است.
ارفام مناسب برای گرده افشانی این رقم متون باغبانی نیامده اند

نهال گیلاس مارگارت (مارگارت ۶۶) :











 خرید نهال گیلاس کشت بافتی مارگارت ، رقمی است که در مجارستان توسط شخصی به نام اس. بروزیک از بذرهای جمع آوری شده از تلاقی رقم ژرمس دروفراوریاس سی ال با رقم بکسابا انتخاب شده بود و در سال ۱۹۹۱ معرفی گردید.
درخت این رقم از رشد متوسط برخوردار بوده و تاجی کشیده تا گرد دارد. گلدهی این رقم با تاخیر صورت گرفته و بار دهی آن مطلوب است.
میوه و مارگارت اندازه ای متوسط (قطر آن 26-23 میلیمتر است) داشته و دارای شکلی گرد -پخش
است و از بافتی، سفت و طعمی بسیار خوب برخوردار است. این رقم برای برداشت ماشینی مناسب می باشد.
رنگ پوست میوه، قهوه ای متمایل به قرمز و گوشت آن صورتی است.
زمان رسیدن این رقم، نسبتا زود هنگام و در مجارستان حدود ۶ تا ۷ روز بعد از رقم بارلت است.
رقم مارگارت، توسط ارقام ون، هدل فینگر، لیندا و ژرمس دورفر ۳ گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس مرشانت :











فروش نهال گیلاس کشت بافتی مرشانت رقمی است که توسط مؤسسه ی جان اینز در بریتانیا از گرده افشانی طبیعی رقم مرتون بدست آمده است.
این رقم درختی است که در زمان بلوغ، تاجی گسترده و شاخه هایی با زاویه خوب دارد. محصول مرشانت
زودرس و فراوان است.
گلدهی رقم مرشانت در اواسط فصل زودهنگام صورت گرفته و از نظر زمان گلدهی، شبیه رقم مرتون گلوری و قبل از گلدهی رقم ون است. درختان این رقم مقاومت خوبی به شانکر باکتریایی دارند.
میوه ی این رقم اندازه ای متوسط، پوستی سیاه و طعمی خوب دارد. رقم مرشانت در بعضی نقاط تمایل به باردهی بیشتر دارد که در این حالت اندازه ی میوه کاهش می یابد. این رقم حساسیت متوسطی به ترک خوردگی دارد.
رقم مرشانت زودهنگام و در اواسط فصل و حدوداً ۱۵ روز بعد از رقم بارلت می رسد.
مرشانت یک گرده زای عمومی است و از این لحاظ ممکن است اکثر ارقامی را که زمان گلدهی یکسانی با آن دارند.، گرده افشانی کند، یا توسط آنها گرده افشانی شود.

نهال گیلاس مرتون بیگارو :











نهال گیلاس دیرگل مرتون بیگارو رقمی است که از تلاقی که ام، بی، کرین در مؤسسه ی جان اینز، بین رقم نایتز بلک با رقم
ناپلئون انجام داد انتخاب گردید.
ابن رقم درختی پر رشد با تاجی گسترده است که میوه دهی منظم و بسیار فراوانی دارد.
میوه این رقم بزرگ و متمایل به گرد تا حدود کروی شکل است نسبت به به ترک خوردگی حساسیتی متوسط دارد. پوست میوه ضخامتی متوسط داشته و قهوه ای متمایل به قرمز پر رنگ است. گوشت میوه نیز بسیار سفت، قرمز تیره و فوق العاده خوش طعم است.
زمان رسیدن این رقم حدودا ۱۸ تا ۲۲ روز بعد از رقم بارلت است.
رقم مرتون بیگارو توسط رقم مرتون گلوری گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس مرتون گلوری :











خرید نهال گیلاس دیرگل این رقم اولين بار توسط مؤسسه ی جان اینز واقع در بریتانیا ایجاد شد.
مرتون گلوری، درختی با رشد متوسط و عادت رشدی فوق العاده است که شاخه هایی فراوان با زاویه ی باز دارد. این رقم از زودرسی و تولید میوه ی بسیار خوبی برخوردار است. درختان این رقم مخصوصا به شانکر باکتریایی تا حدودی مقاومند. گلدهی رقم مرتون گلوری در اواسط فصل و کمی زودتر از رقم ون صورت می گیرد.
میوه ی این رقم، بزرگ و دارای زمینه ای به رنگ زرد متمایل به کرمی است که با مرور زمان، سطح رویی آن قرمز می شود. میوه دارای طعم و شیرینی مناسب است، اما به مرور زمان ملایم می شود و لذا در صورتی که این میوه ها با دقت و توسط دست برداشت نشوند، بازار رسانی آنها مشکل می شود.
رقم مرتون گلوری نسبتاً زودرس است و حدوداً ۱۰ روز بعد از رقم بارلت می رسد.
این رقم یک گرده زای عمومی است و می تواند بسیاری از ارقام دیگری را که زمان گلدهی یکسانی با آن دارند را گرده افشانی کند یا توسط آنها گرده افشانی شود.

نهال گیلاس مرتون هیرت :











فروش نهال گیلاس دیرگل مرتون هیرت یک رقم انگلیسی است که از تلاقی رقم شریکن با رقم التون که توسط فردی به نام ام.بی. کرین در مؤسسه ی جان اینز واقع در بریتانیا ایجادشده بود، انتخاب گردید.
این رقم درختی پر رشد و بسیار قائم است، اما باردهی نامنظم دارد. زمان گلدهی این رقم در اواسط فصل یا کمی دیرتر می باشد. شکوفه های این رقم به قارچ Monilinia laxa بسیار حساسند.
میوه های مرتون هیرت، بزرگ یا نسبتاً بزرگ و قلبی شکل، منظم با یک شیار جزئی در سمت شکمی میوه می باشد و از حساسیت کمی به ترک خوردگی برخوردار است. پوست میوه، نسبتاً براق و به رنگ قرمز ارغوانی پر رنگ است که در زمان رسیدن کامل، تقریباً سیاه می شود. گوشت میوه، نسبتاً سفت یا کمی نرم، قرمز تیره و آبدار با طعم بسیار خوب و کمی ترش است. زمان رسیدن آن حدوداً ۱۲ روز بعد از رقم بارلت است.
رقم مرتون هیرات توسط ارقام مرتون گلوری، مرتون بیگارو و روندل هیرت گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس مورادی کازانو :











تاکنون مبدأ این رقم مشخص نشده اشت اما به طور وسیعی در ایالت ورونای ایتالیا کشت شده است. ظاهرا این رقم قابلیت جابجایی بسیار خوبی دارد.
این رقم درختی پر رشد است که در مرحله جوانی ، نسبتا راست قامت است و بعد از آن پهن و گسترده می شود.
میوه ی مورادی کازینو، قلبی شکل متمایل به گرد با یک گودی کوچک در سمت شکمی آن می باشد. میوه های این رقم، حساسیت بسیار کمی به ترک خوردگی دارند و از این نظر شبیه رقم مورادی آدریانا است. پوست میوه، ضخیم، قرمز یا قرمز تیره ی یکدست و براق است گوشت میوه نیز بسیار سفت، ترد و تازه، زرد کمرنگ، آبدار، شیرین و کمی ترش است.
زمان رسیدن این رقم حدوداً ۱۵ تا ۱۸ روز بعد از رقم بارلت است.
این رقم توسط ارقام آدریانا، ژورژیا، فروپا، کاکسین، مورا، استار کینگ هاردی زیانت و ون گرده افشانی می شود، اما با رقم مورا دالا پانتا ناسازگار است.

نهال گیلاس مورا (بیگارومورا) :











مورا یک رقم فرانسوی است که مبدأ آن مشخص نمی باشد و توسط ام. ساندرین، در هومودس کارمس
فرانسه یافت شده است. این رقم توسط خزانه داری ای، مورا در اوایل قرن بیستم معرفی شد.
مورا درختی با رشد متوسط، نسبتاً قائم و باردهی متوسط است.
میوه ی این رقم، بزرگ، کمی بزرگتر از رقم بارلت و تقریباً گرد می باشد و قسمت شکمی بعضی از آنها نیز پخش شده است. میوه دارای شیاری در سمت پشتی اش می باشد و اندازه ی عرضش بیشتر از طول آن می باشد. این رقم در اوایل تا اواسط فصل گل می دهد و نسبت به سرمای بهاره حساس است. میوه های آن نیز حساسیت کم یا متوسطی به ترک خوردگی دارند. پوست میوه ی مورا که تقریباً نازک نیز می باشد، به رنگ قرمز تیره تا قرمز - مشکی است و حدوداً براق می باشد. گوشت آن نیز کاملاً سفت، قرمز، شیرین و آبدار است.
زمان رسیدن آن با رقم بارلت یکی است و گاهی تا دو روز زودتر می باشد. رقم مورا توسط ارقام بینگ، دورون فردی ، دورون نروی ۲، آدریانا، ژورژیا، مورادی کازینو ناپلئون و ون گرده افشانی می شود، اما با رقم بارلت ناسازگار است. این رقم از نظر ناسازگاری در گروه ۷ طبقه بندی می شود.
در فرانسه مؤسسه کا INRA همگروه اینفل 1439 را انتخاب کرده است، در حالی که اف۔ فاکیولی در ایتالیا، همگروه B را که گفته می شود نسبت به رقم استاندارد، باردهی بیشتری دارد انتخاب کرده است.

نهال گیلاس نالینا :











رقمی است که در سال ۱۹۶۲ در مؤسسه ی تحقیقات میوه t 1 در سدن- پیلنیتز آلمان، از گرده افشانی طبیعی رقم بر انوار و با بهره گیری از کشت جنين در لوله ی آزمایش به دست آمد. این رقم در سال ۱۹۸۶ معرفی شد.
این درخت از رشدی متوسط تا زیاد، تاج متمایل به گرد و پهن و برگ های فراوان برخوردار است. زمان گلدهی آن در اوایل فصل است. این رقم زودرس بوده و محصول خوبی می دهد.
میوه ی این رقم، بزرگ و قلبی شکل با پوستی قرمز و با حساسیت متوسط نسبت به ترک خوردگی است. گوشت آن سفتی متوسطی داشته و آبدار، شیرین، کمی ترش و مقداری نیز خوشبو است.
زمان رسیدن این رقم شبیه بارلت است. این رقم توسط ارقام ناموزا و ارلی ریورز گرده افشانی می شود، اما با ارقام بارلت و ون ناسازگار است.

نهال گیلاس ناموزا :











ناموزا رقمی آلمانی است که در سال ۱۹۶۱ در مؤسسه ی تحقیقات درسدن - پیلنیتز آلمان، از گرده افشانی طبیعی رقم فرنزستاتر شوارزس به دست آمد.
این درخت از رشدی متوسط تا زیاد برخوردار است و در مرحله ی جوانی تاجی گرد دارد، اما پس از آن به صورت تاج پهن رشد می کند. این رقم در اوایل فصل گل می دهد، مقاومت خوبی به سرمازدگی بهاره دارد و از باردهی خوبی برخوردار است. میوه ی این رقم، بزرگ و متمایل به گرد با پوششی قهوه ای رنگ است. نیروی نگهدارنده ی بین میوه و دم آن کم بوده و لذا این رقم برای برداشت ماشینی کاملاً مناسب می باشد. گوشت میوه سفتی متوسطی داشته و شیرین و خوشبو است. میوه نیز حساسیت بسیار کمی به ترک خوردگی دارد.
زمان رسیدن این رقم حدوداً ۱۵ تا ۱۸ روز بعد از رقم بارلت است. رقم ناموزا با ارقام بارلت، ارلی ریورز، ناپلئون و ون می توان گرده افشانی شود.

نهال گیلاس ناپلئون (رويال ان) :











ناپلئون یکی از قدیمیترین ارقام اروپایی است که در نیمه ی دوم قرن ۱۸ از آلمان منشأ گرفت و اولین بار لورمون نام گرفت. این رقم به افتخار ناپلئون بناپارت، ناپلئون نام گرفت. پس از آن، این رقم در ایالات متحده ی آمریکا و کانادا با نام رویال ان گسترش یافت. این رقم که والدین آن ناشناخته اند، یکی از بیشترین ارقامی است که در جهان به طور گسترده برای فرایند کردن مورد استفاده قرار می گیرد.
ناپلئون درختی پر رشد است و در مرحله ی جوانی، نسبتاً راست قامت می باشد، اما در سن ۱۲ تا ۱۵ سالگی به حالت نیمه ایستاده تا عریض در می آید. گلدهی این رقم با تأخیر زمانی متوسط صورت می گیرد. میوه ی آن اندازهای متوسط تا بزرگ داشته و قلبی شکل با درازا و پهنای تقریباً مساوی می باشد. علاوه بر این، میوه دارای شکلی منظم بوده و در سمت حفره دارش کمی پخش شده است.
پوست میوه، زرد کمرنگ می باشد و توسط لایه ی سرخ براقی پوشیده شده است. این رقم نسبت به ترکخوردگی، حساسیت متوسط دارد. گوشت میوه نیز زرد رنگ، سفت متوسط، کمی فیبری، خیلی آبدار و بسیار مرغوب است.
زمان رسیدن این رقم حدوداً ۱۸ تا ۲۲ روز بعد از رقم بارلت است. رقم ناپلئون با ارقام بینگ لامبرت و استار ناسازگار است و از نظر ناسازگاری در گروه ۳ طبقه بندی می شود.

نهال گیلاس نوبل :











 نوبل یک رقم با مبدا انگلیسی است که مکانی بسیار خوب، به ویژه در ارتباط با عمق و حاصلخیزی خاک می طلبد.
این رقم درختی پر رشد با تاجی بزرگ است که با تأخیر گل می دهد و قابلیت باردهی خوبی دارد.
میوه ی آن بزرگ تا بسیار بزرگ بوده، دارای شکلی منظم و قلب مانند است و از سمت درازا کمی پهن تر می باشد. سوراخ دم میوه گود بوده و سمت پشتی میوه نیز به طور قابل توجهی نازک تر می باشد. میوه با این رقم نسبت به ترک خوردگی، حساسیت متوسط تا زیادی دارد. پوست میوه، قرمز تیره و دارای چند خال و رگه است. خط روی درز میوه تیره تر است. گوشت میوه نیز سفت یا بسیار سفت، قرمز تیره و با کیفیت خوب است.
زمان رسیدن آن حدوداً ۳۰ روز بعد از رقم بارلت است. رقم نوبل توسط ارقام بینگ، لامبرت و ناپلئون گرده افشانی می شود و از نظر ناسازگاری نیز داخل گروه ۱۲ طبقه بندی می شود.

نهال گیلاس سیاه مشهد :











این رقم که از ایران منشأ گرفته است، به طور گسترده ای در فرانسه کشت می شود.
گیلاس سیاه درختی با رشد متوسط، نیمه ایستاده و زوایای شاخه بندی خوب می باشد. زمان گلدهی آن نیز با تأخیر و حدوداً ۸-۲ روز بعد از رقم بارلت است.
میوهای این رقم اندازه ای متوسط داشته و پوست آن صورتی تیره است. شکل میوه گرد تا بیضی شکل بوده و گوشت آن قرمز رنگ و سفت است. میوه از کیفیت خوراکی مناسبی برخوردار بوده و قابلیت جابجایی خوبی دارد. این رقم نسبت به شکاف خوردن حساسیت زیادی ندارد و چیدن آن بسیار راحت است.
زمان رسیدن آن حدوداً ۲۳ تا ۲۵ روز بعد از رقم بارلت است. ارقام گرده زای مناسب برای این عبارتند از: آلستر، تراگانا ادسا، هدل فینگر و دارونی.

نهال گیلاس رینر :











رینر رقمی است که توسط اچ. دبلیو فوگل در ایستگاه تحقیقاتی واشینگتن واقع در منطقه یپروسر ایالات متحده ی آمریکا از تلاقی رقم بینگ با رقم ون ایجاد گردید و در سال ۱۹۶۰ معرفی شد.
این رقم درختی پررشد با تاجی نیمه گسترده تا گسترده، گلدهی زود هنگام و باردهی بالا است
میوه ی رینر بزرگ، تا حدودی تخم مرغی شکل و شبیه میوه های رقم بینگ با حساسیت متوسط به ترک خوردگی است. پوست آن زرد و صورتی کمرنگ متمایل به سرخ است و قسمتی از آنها که در مجاورت خورشید قرار می گیرد، به طور کامل قرمز می شود. گوشت آن نیز سفت و سنباد متمایل به زرد است. آبمیوه ی آن بی رنگ است و طعم بسیار خوبی دارد. هسته آن نسبتاً آزاد است و کوچک تا متوسط می باشد.
زمان رسیدن این رقم حدوداً ۱۸ تا ۲۰ روز بعد از رقم بارلت است. رقم رینر توسط ارقام بینگ، بارلت، ناپلئون، استار کینگ هاردی ژیانت، اولستر و ون گرده افشانی می شود. این رقم از نظر ناسازگاری در گروه ۹ طبقه بندی می شود.
سه رقم همگروه رقم رینر بر اساس تفاوت مقدار قرمزی پوست میوه انتخاب شده اند.

نهال گیلاس رومان اوليویا :











ترومان الیوا یک رقم قدیمی اسپانیایی است که مبدأ آن ناشناخته است.
این رقم درختی پر رشد و عریض با یک تاج نسبتاً پهن سر گرد می باشد. علاوه بر این، درخت به میزان قابل توجهی حالت افتاده دارد. گلدهی در این رقم زود صورت گرفته و تولید آن بالا می باشد.
میوه ی این رقم، بزرگ، متمایل به گرد، قد کوتاه یا قلبی شکل و نسبتاً حساس به ترک خوردگی است. پوست میوه به رنگ قرمز تیره یا تقریباً سیاه و براق و گوشت آن، سفت متوسط، زردکمرنگ، آبدار، شیرین و خوش طعم است.
زمان رسیدن این رقم با رقم بارلت یکی است.
رومان اولیویا توسط ارقام آمبرانس، مارموت و مورا گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس رجینا :











رجینارقمی است که در سال ۱۹۵۷ توسط مؤسسه ی یورک آلمان از تلاقی رقم اشنایدر اسپات با رقم روب به دست آمد. این رقم در سال ۱۸۹۱ وارد بازار شد.
درخت این رقم از رشد زیادی برخوردار بوده و هرمی شکل با شاخه های آویزان گسترده است. گلدهی درخت ۶ تا ۸ روز بعد از رقم ارلی ریورز صورت می گیرد و قابلیت باردهی آن فوق العاده است.
شکل میوه ها، پخش گرد تا گرد بوده و اندازه شان نسبتاً بزرگ می باشد و گزارشات نیز نشان می دهند که تمایل کمی به ترک خوردگی دارند. رنگ پوست میوه قرمز تیره تا قرمز و میوه ها نسبتاً سفت، آبدار، خوشبو و شیرین هستند.
دوره ی رسیدن این رقم بسار دیر و بیش از یک ماه بعد از رقم ارلی ریورز است. رقم رجینا خود ناسازگار بوده و توسط ارقام آنابلا، اشنایدر اسپات، سامیت و سم گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس ریوسون :











این رقم قدیمی که والدین آن مشخص نیستند ممکن است از فرانسه منشا گرفته باشد. این رقم درختی بسیار پر رشد، راست قامت با شاخه های کم و گلدهی دیر هنگام است. این رقم دیر به بار نشسته و تولیدی متوسط دارد.
میوه ی ریورسون، بزرگ، قلبی شکل، نسبتاً گرد و بسیار حساس به ترک خوردگی است، اما برای حمل ونقل، بسیار مناسب می باشد. پوست میوه سرخ رنگ تا ارغوای تیره و براق است. گوست ان بسیار سفت، متمایل به زرد تا قرمز کمرنگ، آبدار با کیفیت مطلوب است.
زمان رسیدن این رقم حدوداً ۲۰ تا ۲۵ روز بعد از رقم بارلت است. رقم ریورسون توسط رقم هدل هم گرده افشانی می شود. مؤسسه ی INRA در فرانسه، همگروه اینفل وی A 1814را برگزیده است.

نهال گیلاس رونز سیدلینگ :











رونز سیدلینگ یک رقم استرالیایی است که به صورت بسیار گسترده در شهر نیو ود والز کشت گردیده است. این رقم در سال ۱۹۸۲ در ناحیه ی یانگ شهر نیوسود و الز استرالیا توسط اس. ای. تورنل، از تلاقی رقم ایگل سیدلینگ با رقم سیاه گابن به وجود آمد.
این درخت از رشدی متوسط، گلدهی نسبتاً زود هنگام و باردهی زیاد به ویژه در شرایط آب و هوایی خشک برخوردار است.
میوه ی این رقم، متوسط تا بزرگ بوده و طولش حدوداً ۱۵٪ عرض آن است. پوست میوه براق، قرمز تیره تا ارغوانی و نسبتاً حساس به ترک خوردگی است. گوشت میوه، سفت، کمی فیبری و آبدار با طعم بسیار خوب است. هسته ی میوه نیز نسبتاً کوچک و مقداری از گوشت میوه جدا است.
زمان رسیدن رقم رونز سیدلینگ حدوداً ۲۰ روز بعد از رقم بارلت است. برای گرده افشانی این رقم، ارقام لیون و سوپر هیوم ترجیح داده می شوند، اما ارقام بینگ، بلک بیگارو بلک ایگل، بارگس دارف، چمپا، ارلی ریورز، لامبرت و ناپلئون نیز به رقم رونز سیدلینگ سازگارند.

نهال گیلاس راندل هیرت :











 این رقم شاید یکی از ارقام قدیمی باشد که سال های متمادی به طور گسترده در منطقه ی کنت و اقع در بریتانیا کشت شده و نام آن تغییر یافته است.
راندل هیرت درختی بسیار پررشد بوده که در مرحله ی جوانی نسبتاً راست قامت است و پس از آن تاج درخت، کوزه ای شکل شده و شاخه های پایین درخت تقریباً حالت افقی پیدا می کنند . این رقم محصولی فراوان و منظم داشته و گلدهی آن در وسط فصل است.
میوه آن بزرگ بوده و از قسمت درازا به طور قابل توجهی پخش شده است. میوه فرمی نسبتا گرد و قلبی شکل کوچک دارد. سمت حفره دار میوه نیز کمی پخش می باشد. پوست میوه بسیار براق و قرمز روشن بوده و اگر کامل برسد تقریباً به رنگ سیاه در می آید. خط پشتی میوه ی تیره بوده و در داخل نواری کمرنگ قرار دارد. گوشت میوه، نرم، قرمز تیره، آبدار با آبمیوهای رنگی است و مزه ی آن بسیار خوب است.
زمان رسیدن آن حدودا ۲۰ روز بعد از رقم بارلت است. رقم راندل هیرت توسط ارقام مرشانت، مرتون بیگارو و ون گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس روايالتون :











 این رقم که در سال ۱۹۹۱ به وجود آمد، در ایستگاه تحقیقات کشاورزی ایالت نیویورک واقع در منطقه ی جنوای نیویورک، از گرده افشانی طبیعی رقم 1725 NY که دورگه ای از تلاقی رقم ژیانت با رقم امپرور فرانسیس بود، ایجاد گردید.
درختی فوق العاده راست قامت و پر رشد با شاخه های جانبی کم می باشد که تا چند سال نیازمند هرس باردهی و هرس شکل دهی با دقت است تا اجزای شاخه ی اصلی، فرم مناسبی به خود بگیرند. زمان گلدهی آن زودتر از ارقام اصلی است. این رقم از گلدهی و زودرسی ضعیفی برخوردار است و نسبت به سایر درختان مشابه، مدت بیشتری طول می کشد تا درخت به باردهی کامل برسد. ثبات میوه دهی این رقم تاکنون مشخص نشده است .
میوه ی رویالتون، بسیار بزرگ بوده و از نظر کیفیت و مخصوصاً طعم، استثنایی است. شکل میوه گرد است و دو طرف آن پخش شده است. رنگ پوست میوه، صورتی متمایل به خاکستری پر رنگ است. رنگ گوشت آن نیز در سایه، کمی روشن تر از رنگ پوستش است. سفتی گوشت میوه، مشابه یا اندکی کمتر از رقم بینگ است. این میوه در برابر ترک خوردگی کاملاً مقاوم است و از این نظر مشابه ارقام اولستر و کریستین می باشد.
زمان رسیدن میوه دیر هنگام و در شرایط مطلوب در اواسط فصل یا تقریباً ۶۰ روز بعد از گلدهی کامل می باشد. رقم رویالتون با رقم اشمیت ناسازگار است و چنین به نظر می رسد که از نظر ناسازگاری، در گروه ۷ یا ۸ قرار بگیرد. برای پی بردن به ارقام گرده زای مناسب که علاوه بر سازگاری با این رقم، گلدهی آن به حد کافی در اول فصل انجام شود، نیاز به آزمایشات بیشتری می باشد.

نهال گیلاس اس تی مارگارت :











 این رقم در نیوسود و الز استرالیا، به ویژه در منطقه ی اورانژ دیستریکت آن بسیار معروف است. اس تی مارگارت درختی پر رشد با تاج بزرگ، گلدهی دیر هنگام و محصول خوب، اما حساس به شانکر باکتریایی است. در این رقم یک تفاوت قابل توجه در عادت رشد درخت و باردهی آن یافت شده است. ظاهراً بعضی از ارقام اس تی مارگارت از این نظر شبیه رقم نوبل، تعدادی مشابه رقم بلک رپلیکون و عده ای نیز مانند رقم ترادسکانت هیرت هستند.
میوه ی این رقم، بزرگ و قلبی شکل است و به لحاظ این که پوستی تیره رنگ و قرمز و گوشتی سفت، طعم بسیار خوب و قابلیت نگهداری فوق العاده ای دارد، شبیه میوه ی رقم نوبل است.
زمان رسیدن این رقم با تأخیر و حدوداً ۳۰ تا ۳۵ روز بعد از رقم بارلت است.
رقم اس تی مارگارت توسط ارقام بینگ، فلورانس ، لامبرت، مرتون هیرت و ناپلئون گرده افشانی می شود . اما با راقام بلک رپلیکون و نوبل ناسازگار است.

نهال گیلاس سم :











سم یک نهال بذری است که از گرده افشانی طبیعی رقم V-160140 –(یک نهال بذری حاصل از گرده افشانی طبیعی رقم ویندسور) در ایستگاه تحقیقاتی وینلند انتخاب شد. این رقم در سال 1953 توسط ایستگاه تحقیقاتی سامرلند واقع در ایالت برتیش کلمبیای کانادا معرفی شد.
این رقم درختی پررشد است که ابتدا به صورت قائم رشد می کند و بعدا عریض و گسترده می شود.
رقم سم 4تا 5 روز دیرتر از اکثر ارقام دیگر به گل می نشیند ، اما هنور در اغلب موارد از آن به عنوان یک رقم گرده زا در باغات میوه استفاده می شود. این رقم در مقایسه با سایر ارقام دیرتر به بار می نشیند ، اما هنگامی که بالغ می شود، قابلیت باردهی خوبی دارد.
میوه ها در این رقم اندازه ای متوسط داشته ، کاملا سیاه بوده و سفتی و طعم متوسط دارند. بسیاذی از بررسی ها نشان داده اند که میوه های رقم سم، به ترک خوردگی ناشی از باران بسیار مقاومند.
رقم سم حدودا 9 ۳۵ روز بعد از رقم بارلت است.گروه ناسازگاری این رقم تاکنون مشخص نشده است.

نهال گیلاس سندرا :











این رقم ایتالیایی که مبدأ ان ناشناخته است، بیشتر در منطقه ی ونتیا کاشته شده است و اصولا به خاطر رسیدن بسیار زود هنگام مورد توجه می باشد.
رقم سندرا درختی پر رشد تا بسیار پررشد ، راست قامت و دیر بارده بوده و زمان گلدهی آن نسبتا زود هنگام است.
میوه آن متوسط تا بزرگ ، قلبی شکل ، در قسمت نوک کمی تیز و بسیار حساس به ترک خوردگی است . پوست میوه ضخیم و قرمز- بنفش رنگ است. گوشت آن نیمه سفت تا سفت، قرمز کمرنگ ، نیمه آبدار و
بسیار خوش طعم است و هسته آن نسبتا از گوشتش جذا است .
زمان رسیدن این رقم حدودا 1 تا 3 روز قبل از بارلت است . رقم سندرا توسط اراقام ویزیکولا، رومانا و رونا پریکوس گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس اشنبرگر :











اشنبرگر رقمی است که والدین ان ناشناخته اند و از درختی که توسط هتل داری به نام بی .فلوری از لبنان وارد سویس شد، منشأ گرفت و پس از آن توسط آقای بادی شونیرگ، از لیستال گسترش یافت.
این رقم درختی پر رشد و راست قامت با گلدهی دیر هنگام است. رقم اشنبرگر باردهی زیادی دارد و برای کشت با مناطق زیادی سازگار است.
میوه این رقم اندازه ای متوسط داشته، قلبی شکل و منظم بوده و حساسیت بسیار کمی به ترک خوردگی دارد. پوست میوه نسبتاً ضخیم و به رنگ مشکی – قهوه ای است. شت آن نیز نیمه سفت تا سفت، قرمز رنگ، شیرین و ترش، اما در عین حال خوشبو می باشد.
زمان رسیدن این رقم حدود ۳۰ تا ۳۵ روز بعد از رقم بارلت است. رقم اشنبرگر با ارقام باسلر آدلر، بتا، هایدگر و شوماخر هم سترون است. این رقم معمولاً توسط ارقام باسلر، لانگ استایلر، هدل فینگر و استار گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس اشمیت :











مبدا این رقم ناشناخته است و در گذشته یکی از مهمترین ارقام گیلاس کشت شده در ایالتهای شمالی آمریکا بوده است و در حال حاضر نیز تا حدودی مانند سابق می باشد، اما جایگزینی آن با ارقام ونوس و والرا به علت باردهی بیشتری که دارد، رایج شده است.
اشمیت درختی پررشد، دیر بارده و دارای باردهی متوسط است. میوه ی این رقم، بزرگ، بسیار جذاب با پوستی سیاه رنگ متمایل به ارغوانی و نیمه ضخیم است.
زمان رسیدن این رقم، حدوداً ۱۵ تا ۱۸ روز بعد از رقم بارلت است. رقم اشمیت که از نظر ناسازگاری در گروه ۸ طبقه بندی می شود، معمولا توسط رقم ناپلئون گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس سوليماری گومبوليو :











این رقم که مبدا ناشناخته دارد، به طور گسترده در مجارستان کشت شده است.
سولیماری درختی پر رشد با باردهی زیاد است. این درخت تاج مخروطی شکل عریضی داشته و گلدهی آن در طول فصل و با تاخیر صورت می گیرد. میوه ی این رقم، بزرگ، قلبی شکل تا کروی، با پوستی براق به رنگ قرمز شرابی است. گوشت میوه نیز سفت و دارای طعم بسیار خوبی است.
زمان رسیدن آن حدوداً ۱۴ تا ۱۶ روز بعد از رسیدن رقم بارلت است. رقم سولیماری گومبولیو توسط ارقام مونشبرگی کورایی و ون گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس استار :











یک نهال بذری حاصل از گرده افشانی طبیعی رقم دیکون است. در سال ۱۹۴۹ توسط ایستگاه تحقیقاتی سامر لند واقع در ایالت بریتیش کلمبیای کانادا معرفی شد.
استار درختی با رشد اولیه ی قائم است که بعداً به فرم پهن و گسترده تبدیل می شود.
این رقم گیلاس های سیاه بزرگ جذابی را تولید میکند که شکلشان شبیه میوه های رقم لامبرت است.
متأسفانه این رقم قابلیت تولید میوه های فراوان، ملایم با کیفیت بسیار پایین دارد. میوه های رقم استار، نسبتا سفت، خوش طعم و تا حدودی مقاوم به ترک خوردگی ناشی از باران است.
رقم استار تقریباً ۵روزبعدازرقم بارلت می رسد. ابن رقم از نظر ناسازگاری در گروه ۳ دلبقه بندی می شود

نهال گیلاس استارکینگ هاردی ژیانت :











 این رقم آمریکایی که برای اولین بار از درختی که مبدأش ناشناخته بود و در منطفه ی سداربورگدر ایالت ویسکونسین آمریکا، از باغ خانم اولیت آر. مایر پیداشده بود، به دست آمد. این رقم را اولین بار مایر نامیدند، اما بعدا در سال ۱۹۴۹ توسط خزانه داران به استارک برودرز تغییر نام یافت و به صورت یک رقم تجاری در آمد.
استارکینگ درختی بسیار حساس به بیماری های ویروسی و دارای رشدی متوسط است و به صورت پهن بزرگ می شود. شاخساره های درخت انشعاباتی با زاویه ی باز تولید می کنند و زود گلده است.
میوه ی آن بزرگ، قلبی شکل گرد، سفت، آبدار و دارای طعم بسیار خوب است. متأسفانه این رقم حساسیت بسیار زیادی به ترک خوردگی دارد.
زمان رسیدن این رقم حدوداً ۱۲ تا ۱۵ روز بعد از رقم بارلت است. رقم استارکینگ هاردی ژیانت توسط ارقام بارلت، گارنر، هدل فینگر، مورادی کازانو، ناپلئون، رینر، تراگانای ادسا، اولستر و ون گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس سامیت :











 رقمی است که در ایستگاه تحقیقاتی سامرلند واقع در منطقه ی سامرلند ایالت بر تلاقی بین رقم ون و رقم سم به دست آمد .
این رقم درختی بسیار پر رشد بوده که در مرحله ی جوانی صورت قائم رشد کرده انشعابات کمی دارد و گلدهی اش نسبتاً دیر انجام می شود. این رقم دیر به بار نشسته و عملکردی متوسط دارد.
میوه ی این رقم، بسیار بزرگ، قلبی شکل با حساسیت متوسط به ترکی خوردگی است. قرمز روشن، براق و بسیار جذاب است. گوشت آن نیز نیمه سفت و زرد کمرنگ است. حتی قیل از رسیدن کامل، بسیار شیرین و خوشبو است.
رقم سامیت حدوداً ۱۶ تا ۱۸ روز بعد از رقم بارلت می رسد. این رقم توسط ارقام هدل فینگر، تراگانای ادسا ون و سایر ارقامی که در گروه ناسازگاری 2و 3 قرار نداشته باشند، گرده افشانی می شود
سیلویا (31 - 17 – 4C) این رقم جدید در ایستگاه تحقیقات کشاورزی سامرلند کانادا از تلاقی رقم کمپکت لامبرت با رقم ون به دست آمد.
این درخت به صورت نیمه متراکم رشد می کند و همواره باردهی متوسط تا سنگین دارد. این رقم برای سیستم های کشت نیمه متراکم مورد آزمایشات وسیعی قرار گرفته است.
میوه های این رقم، بزرگ تا بسیار بزرگ بوده، پوست قرمز تیره ای دارد و از بافت سفت و طعم خوبی برخوردار است. میوه ها نسبت به ترک خوردگی مقاومند و قابلیت انبارداری فوق العاده کوتاهی دارند. تراکم برگهای تاج این درخت باعث می شود که پوسته شدن میوه ها از نور خورشید کاهش یابد.
زمان رسیدن این رقم تقریباً ۱۶ تا ۲۰ روز بعد از رقم بارلت است. رقم سیلویا رقمی خودسترون است، اما گروه گردهافشانی آن مشخص نشده است.

نهال گیلاس زوموليا فکت :











زومولیا یک رقم مجارستانی قدیمی است که مبدأش ناشناخته است.
این درخت رشدی متوسط داشته و عادت رشدی کروی هرمی شکل دارد. علاوه بر این، درخت محصول زیادی می دهد و بسیار زود به گل می نشیند.
میوه ی این رقم، کروی تا قلبی شکل، متوسط تا کوچک با پوستی مشکی و گوشتی نیمه سفت است. گوشت و آب میوه، قرمز تیره تا سیاه، بسیار خوشبو و دارای طعم بسیار مطلوب است.
زمان رسیدن این رقم حدوداً ۱۵ روز بعد از رقم بارلت است. رقم زو مولیا توسط ارقام بارلت و مارکی مورایی گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس تکلووان :











تکلووان رقمی است که در مؤسسه ی اصلاح نباتات و تحقیقات هولووازی، واقع در جمهوری چک، از تلاقی رقم ون با رقم تکلویای ۲ به دست آمد. این رقم در سال ۱۹۹۱ به ثبت رسید.
درخت از رشدی متوسط برخوردار بوده و به صورت پهن بزرگ می شود.
میوه های این رقم، کروی تا قلبی شکل بوده و دارای پوستی قرمز تا جگری با لکه هایی کوچک به رنگ روشن تر می باشد. گوشت میوه نیز سفت بوده و طعمی فوق العاده شیرین و بویی مطبوع دارد.
این رقم حدوداً شش روز بعد از رقم بارلت می رسد. تکلو وان ار نظر ناسازگاری، رقمی خودناسازگاراست.

نهال گیلاس تراگانایی ادسا :











تراگانا یک رقم بسیار قدیمی است که مبدأیی ناشناخته دارد و به طور وسیعی در مقدونیه (یونان)، در منطقه ی ادسا مورد کشت قرار گرفته است و بدین وسیله، مهمترین رقم گیلاس یونان می باشد.
درخت از رشدی متوسط تا زیاد برخوردار است، به طور مستقیم رشد کرده و باردهی خوبی دارد. گلدمی این رقم نیز در طول فصل نسبتاً با تاخیر می باشد. میوهی این رقم، بزرگ و قلبی شکل متمایل به گرد است، قسمت شکمی آن کمی صاف می باشد وحساسیت متوسطی به ترک خوردکی دارد. پوست میوه نیمه ضخیم قرمز یا صورتی تا سیاه رنگ است و گوشت آن، سفت، قرمز تا قرمز تیره، شیرین و کمی ترش با یک هسته بسیار کوچک است.
این رقم حدوداً ۲۵ روز بعد از رقم بارلت می رسد. تراگانا توسط ارقام لستر گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس تارفاندا :











این رقم که مبداً آن ناشناخته است، به میزان زیادی در ترکیه کشت شده است.
تارفاندا درختی بسیار پر رشد با باردهی سنگین، راست قامت با گلدهی زود یا بسیار زود هنگام است.
میوه ی آن اندازه ای متوسط تا کوچک داشته، قلبی شکل بوده و دارای پوستی به رنگ قرمز - بنفش یا بنفش می باشد. گوشت میوه نیز نرم، آبدار و نسبتاً آبدار است.
این رقم با رقم بارلت یا کمی زودتر از آن می رسد. ارقام گرده افشان مناسب برای این رقم عبارتند از: بارلت، مرتون پریمیر و نوردی گابن.

نهال گیلاس اولستر :











این رقم در ایستگاه تحقیقاتی نیویورک واقع در منطقه جنوای ایالت نیویورک آمریکا از تلاقی رقم اشمیت با رقم لامبرت به وجود آمد.
اولستر درختی کاملاً پر رشد است که به صورت نیمه ایستاده رشد می کند. گل های این رقم، مقاومت خوبی به سرمازدگی بهاره دارند.
میوه های این رقم اندازه ی متوسط، بافت سفت، پوست متمایل به ارغوانی و ظاهری قلبی شکل دارند و
حدودی به رقم اشمیت هستند. این رقم در بعضی از مناطق به ویژه به دلیل مقدار مقاومتی که به ترکخوردگی دارد مورد توجه قرار گرفته است.
رقم اولستر ۱۹ تا ۲۱ روز بعد از رقم بارلت می رسد. این رقم که از نظر ناسازگاری در گروه ۱۳ قرار می گیرد، توسط ارقام بارلت، ناپلئون، هدل فینگر و استارکینگ هاردی ژیانت گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس والرا :











این رقم که از تلاقی رقم هدل فینگر رقم ویندسور به دست آمده بود، در سال1967 توسط مؤسسه ی تحقیقات باغبانی اونتاریوی کانادا معرفی شد.
والرا درختی پر رشد است، اما زود به بار می نشیند و پس از آن به طور پیوسته محصول می دهد .
میوه های این رقم تیره رنگ و تقریباً سیاه با طعمی خوب است. حساسیت به قارچ های پوسیدگی قهوه ای در این رقم کمتر گزارش شده است.
این رقم از نظر ناسازگاری به گروه گرده زاهای عمومی تعلق دارد.

نهال گیلاس ون :











این رقم سال ۱۹۳۶ در ایستگاه تحقیقات سامرلند واقع در ایالت بریتیش کلمبیای کانادا، از گرده افشانی طبیعی رقم امپرس ایوجینی منشأ گرفته است. ون به طور گسترده ای در سراسر جهان توسعه یافته و مورد کشت قرار گرفته است.
این رقم درختی با رشد متوسط است که به صورت مستقیم و قائم بزرگ می شود، خیلی زود به بار می نشیند و علاوه بر این، بار دهی سنگینی دارد. به همین دلیل ممکن نیست میوه هایش به طور طبیعی به اندازه ی نهایی مطلوب برسند. گلدهی در این رقم در اول فصل صورت می گیرد.
میوه ی رقم ون، بزرگ با پوستی به رنگ قرمز روشن است که ضخامت زیادی ندارد. گوشت آن، سفت (کمی سفت تر از رقم بینگ) و بسیار مطلوب است، اما خیلی آبدار نیست و رنگ آن قرمز کمرنگ می باشد. دم میوه بسیار کوتاه است، تاجایی که چیدن آن کار راحتی نیست. حساسیت آن به ترکخوردگی، به ویژه در نقطه ی گلگاه، متوسط تا زیاد بوده، اما از رقم بیگ حساسیت کمتری دارد.
رقم ون حدوداً ۲۰ روز بعد از رقم بارلت می رسد. این رقم که در گروه ۲ ناسازگاری قرار دارد، توسط ارقام آدریانا، بینگ، بارلت، ژیورژیا، هدل فینگر، لامبرت، مورادی کازانو، ناپلئون، رینر و ویتوریا گرده افشانی کرد. این رقم با ارقام آباندنس، ژیل پیک، جوبیلی، مرتون بیوتی، شریکن، سوداس، ونوس و ویندسور هم سترون است.
ويسکونت این رقم جدید کانادایی که در سال ۱۹۸۴ توسط جی. تهرانی معرفی شد، در مؤسسه ی تحقیقات باغبانی اونتاریو واقع در ایستگاه وینلند کانادا، از تلاقی ارقام انتخاب شده در وینلند، یعنی رقم 35024.V با رقم V.35024 به دست آمده بود.
درخت از رشدی زیاد با تاجی گسترده و تولیدی بالا برخوردار است. زمان گلدهی آن نیز در اواسط فصل می باشد. این رقم از نظر میزان مقاومت به پوسیدگی قهوه ای و شانکر باکتریایی، با رقم بینگ یکسان است. میوه ی این رقم، بزرگ و کلیوی شکل (از طول عریض تر) با حساسیت کم نسبت به ترک خوردگی است. پوست میوه قرمز تیره، براق و بسیار جذاب است. گوشت میوه نیز قرمز، سفت با آب تیره و کیفیت بسیار خوب است. رقم ویسکونت حدوداً ۲۰ تا ۲۵ روز بعد از رقم بارلت می رسد. زمان رسیدن آن در اونتاریو مشابه رقم بینگ است و ممکن است در بعضی مناطق، به جای رقم بینگ کشت شود. این رقم که در گروه ۴ ناسازگاری قرار دارد (یا بر طبق نظر تهرانی و لای که سال ۱۹۹۱ ارائه کردند، در گروه ۹ قرار می گیرد) توسط ارقام بینگ، هدل فینگر، لامبرت، مورا و استار گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس ویتوریا :











این رقم ایتالیایی که در سال ۱۹۵۸ در مؤسسه ی آزمایشات میوه کاری ورونای ایتالیا، از تلاقی که بین رقم مورانی کازانو با رقم داروندی پاودا انجام شده بود، توسط جی. بار جیونی انتخاب گردید. این رقم در سال ۱۹۷۰ معرفی شد و اولین گیلاسی بود که مخصوص برداشت ماشینی ایجاد شد.
ویتوریا درختی پر رشد است که به صورت مستقیم رشد می کند. این درخت همان طور که روی سیخک هایش گل می دهد، تمایل به تولید گل بر روی شاخساره های یکساله نیز دارد و لذا در مرحله ی جوانی برای جلوگیری از ایجاد شاخه هایی با جوانه های کور، نیازمند هرس سنگین است.
میوه ی این رقم، گرد و کلیوی شکل با اندازه ای متوسط است. پوست میوه نسبتاً ضخیم، قرمز تا قرمز تیره و بسیار براق و جذاب است. در زمان بلوغ، بین دم میوه و میوه، لایه ی سواگری تولید می شود که باعث می شود، نیروی نگهدارنده ی میوه بسیار کاهش یابد و برداشت مکانیکی آن راحت تر شود. گوشت آن بسیار سفت، ترد و تازه، شیرین و کمی ترش، خوشبو با آبمیوه ای به رنگ قرمز یا قرمز تیره و بسیار مناسب برای اهداف فرایندی، به ویژه کنسروسازی است. میوه این رقم دارای هسته ای کوچک است که نسبتاً از گوشتش جدا می باشد. در این رقم حساسیت میوه به ترک خوردگی و حساسیت خود درخت به شانکر باکتریایی بسیار پایین است.
زمان رسیدن آن حدودا 35 روز بعد از رقم بارلت است.
رقم ویتوریا توسط ارقام آدریانا، بارلت، کورینا، دورون نروی ۱ فلامینگوی اس آرای ام، فرانسسکا، ژیورژیا، موراو ون گرده افشانی می شود.

نهال گیلاس ويوا :











 این رقم یکی دیگر از ارقامی است که در سال ۱۹۷۳ در مؤسسه ی باغبانی وینلندواقع در اونتاریوی کاندا، توسط جی. تهرانی و جی. اچ. دیکسون ایجاد شد.
ویوا درختی پررشد است و میوه هایی با اندازه ای متوسط، نیمه سفت و به رنگ قرمز تیره تولید می کند.
یکی از مهمترین ویژگیهایی که برای این رقم گزارش شده است، مقاومت به تر ک خوردگی ناشی از باران است که از اونتاریو گزارش گردیده است.
این رقم در اواسط فصل گل داده، با رقم بلک تار تارین می رسد و در گروه ۵ ناسازگاری قرار می گیرد.

نهال گیلاس ويندسور :











 ویندسور یک رقم بسیار قدیمی است که از منطقه ی ویندسور انتاریوی کانادا منشأ گرفته والدین آن مشخص نمی باشند.
این رقم درختی پررشد، قائم شاخه گستر و دارای تاجی متمایل به گرد است و درگل می نشیند. طول فصل، زود به گل می نشیند.
میوه ان بزرگ یا بسیار بزرگ ، متمایل به قلبی شکل ، از درازا کشیده تر و از سمت حفره دارش کمی صاف می باشد . میوه از حساسیت زیادی به ترک خوردگی برخوردار است . پوست میوه به رنگ قرمز تیره داراری خال ها و رگه های برجسته است. نسبتا براق می باشد . گوشت ان نیز قرمز و نیمه سفت ایت . در زمان بلوغ نسبتا نرم می شود. و آبدار و دارای طعمی مطلوب است . ابمیوه قرمز رنگ می باشد.
رقم ویندرسور حدودا 30 روز بعد از رقم بارلت می رسد . این رقم توسط رقم بینگ گرده افشانی می شود و در گروه 2 ناسازگاری قرار دارد.

ارقام خود بارور(خودسازگار) نهال گیلاس :











توسعه اخیر ارقام خوبارور که معمولا مربوط به گیلاس های خودسترون می شود نشان دهندهی پیشرفت مهمی در عرصه ی اصلاح و به نژادی این محصولات است . گرده افشانی موثر ارقام خودسترون بستگی به انتقال گرده سازگار از ارقام مناسبی دارد که در نزدیکی آن کاشته شده اند . انتخاب این قبیل ارقام گرده زا کار مشکلی است. زیرا این ارقام علاوه بر تطابق زمان گلدهی با رقم اصلی باید با ان سازگار نیز باشد. علاوه بر انتقال موثر دانه ی گرده به شرایط مساعد آب و هوایی در طول مرحله ی گلدهی برای تحریک فعالیت های زنبورهای عسل و سایر ناقلین دانه گرده بستگی دارد . در مناطقی که دارای شرایط آب و هوایی بهاره ی ناپایدار هستند میوه بندی در اغلب موارد ضعیف می باشد . با توسعه ارقام خود بارور، بعضی از مشکلاتی که بر سر راه میوه بندی قرار دارند بر طرف می شود.
بعضی از ارقام که به طور طبیعی خود بارور هستند شامل بوار گوب در تونس، کریستوبالینا و لوستینا در اسپانیا و کرونیو در ایتالیا می باشند.
در مطالب بعدی با وجود این که همه ارقامی که معرفی می شوند خود بارور هستند اما بسیاری از سایر ارقام نیز با موفقیت گرده افشانی می کنند.

نهال گیلاس گلست :











این رقم خودبارور توسط دبلیو . دی. لین در ایستگاه تحقیقاتی سامرلند واقع در ایالت برتیش کلمبیای کاندا، که از تلاقی رقم ون با رقم نیو استار صورت گرفته بود انتخاب شد . در ابتدا این رقم کد 13S2428 را به خود گرفت و بعد ار آن گلست نامیده شد و در سال 1993 برای اولین بار گسترش یافت .
این رقم درختی پر رشد است اما به صورت متراکم رشد می کند این درخت خیلی زود به بار نمی نشیند ، اما هنگام بلوغ محصول زیادی تولید می کند.
میوه این رقم بزرگ با دم کوتاه ، گوشت تیره ، نیمه سفت و طعم بسیار خوب است . علاوه بر این میوه این رقم سرشار از مواد جامد محلول است . این رقم حدودا 6 روز بعد از رقم بارلت می رسد.

نهال گیلاس ایزابلا :











این رقم ایتالیایی در سال ۱۹۷۵ توسط جی. بار جیونی در مؤسسه ی آزمایشات میوه کاری ورونای ایتالیا، از تلافی رقم استارکینگی هاردی ژیانت با رقم استلا به وجرد آمد و توسط جی. بار جیونی، اف. کارینو و س س. مادینلی انتخاب گردید و در سال ۱۹۹۳ معرفی شد.
ایزابلا درختی با رشد متوسط، قامتی ایستاده و زودبارده است که باردهی فراوانی دارد. گلدهی این رقم در وسط فصل صورت می گیرد.
میوه ی آن بزرگ، قلبی شکل و نیمه حساس به ترک خوردگی است. پوست میوه شبیه والد ماده، براق، قرمز رنگ و بسیار جذاب است و گوشت آن، نیمه سفت تا سفت، قرمز کمرنگ و شیرین است.
این رقم حدودا ۶ روز بعد از رقم بارلت می رسد.

نهال گیلاس لاپینز :











 این رقم که در سال ۱۹۶۵ توسط کا. او. لاپینز از تلاقی رقم ون با رقم استلا به دست آمده بود، توسط لاپینز انتخاب شد و توسط فردی به نام دبلیو. دی. لین در ایستگاه تحقیقاتی سامرلند ایالت بریتیش کلمبیای کانادا نام گذاری شد و در سال ۱۹۹۶ معرفی گردید.
لاپینز درختی پر رشد و ایستاده است و به نظر می رسد که برای پرورش به صورت پرچینی، مناسب باشد. این رقم تولید زیادی داشته و زود به گل می نشیند.
میوه ی این رقم، بزرگ تا بسیار بزرگ و متمایل به گرد تا قلبی شکل می باشد. این رقم حساسیت کمی به ترک خوردگی دارد. پوست میوه، صورتی - قرمز تا قرمز تیره و گوشت آن کاملا سفت، شیرین، آبدار و به مقدار بسیار جزئی ترش مزه است.
زمان رسیدن این رقم حدوداً ۲۵ تا ۲۸ روز بعد از رقم بارلت است.

نهال گیلاس نیواستار :











این رقم خود بارور که در سال ۱۹۶۵ توسط کا. او لاپینز ایجادشده بود، توسط دبلیولین از ایستگاه تحقیقاتی سامرلند و اس.سانساوینی، در مرکز اصلاح ارقام بخش میوه کاری دانشگاه بولوگنای ایتالیاانتخاب شد. رقم نیو استار در سال ۱۹۸۷ معر فی شد ولیکن رابطه ی مستقیمی با رقم نیو استار ندارد.

نهال گیلاس صورتی لواسان :











قدرت درخت این رقم هم متوسط و مخروطی شکل است. میوه صورتی رنگ و گوشت آن زرد روشن است. شکل میوه قبلی و صاف است. اندازه میوه متوسط و در هفته اول تیر ماه میرسد. مصرف تازه خوری دارد. خاصیت حمل و نقل و بازار پسندی آن خوب است.

نهال گیلاس زرد دانشکده کشاورزی :











درختی وی و مخروطی شکل است که از فرانسه وارد ایران شده است. میوه ای زرد و گلی دارد. رنگ گوشت آن نیز زرد و بافت نرم و محکمی دارد. میوه قلبی شکل، صاف و درشتی دارد که در دهه ی اول تیرماه می رسد. تولید خوبی دارد و خاصیت حمل و نقل میوه آن متوسط، برای تلقیح گل نیاز به رقم گرده دهنده دارد.

نهال گیلاس سفید ارومیه :











درختی با قدرت متوسط است که تاج به نسبت گسترده ای دارد. رنگ میوه سفید، گوشت آن نیز سفید و بافت سفتی دارد. میوه آن قلبی شکل، اندازه میوه به نسبت درشت و در هفته چهارم خرداد ماه میرسد. میوه خیلی شیرین، بازارپسندی آن متوسط و خاصیت حمل و نقل خیلی خوبی دارد، که بیشتر میتوان آن را در صنایع تبدیلی مصرف نمود. گیلاس هاس سفید با زرد از نظر تجاری، از سوی مصرف کنندگان ژاپنی ترجیح داده میشوند.

نهال گیلاس بینگ (Bing) :











درختی به نسبت کشیده و قوی که اصل آن از آمریکاست. میوه های قرمز رنگی دارد که گوشت آنها زرشکی با بافت سفت و آبدار است. میوه آن قلبی شکل و صاف است و در هفته آخر خرداد ماه میرسد. خاصیت حمل و نقل متوسطی دارد، بازار پسندی آن مطلوب، میزان تولید آن خوب و برای تلقیح به رقم دیگری نیاز دارد. به ترکیدگی میوه حساس است.

نهال گیلاس پروتیوا (Protiva) :











در اصل فرانسوی و درختی با قدرت متوسط و تاج گسترده است. میوه آن صورتی با لکه های قرمز، گوشت میوه صورتی، بافت آن نرم، قلبی شکل و صاف است. در دهه اول تیرماه می رسد و خاصیت حمل و نقل و بازار پسندی خوبی دارد. میزان تولید آن خوب و برای تلقیح نیاز به رقم تلقیح کننده دارد.

نهال گیلاس پیش رس سیلویا :











ارقام تولیدی گیلاس پیش رس اولین گیلاس زود رس که در اردیبهشت به ثمر میرسد و به دلیل نوبرانه ارزش افزوده زیادی داردبه صورت ا اصلاح شده پیوندی برپایه مهلب ،آلبالوتلخه و آلبالوشیرین یک ودوساله و زمان رسیدن محصول اوایل خردادماه ماه میباشد .

نهال گیلاس رژینا :











ارقام تولیدی شامل گیلاس -گیلاس رژینا به صورت ا اصلاح شده پیوندی برپایه مهلب ،آلبالوتلخه و آلبالوشیرین و زمان رسیدن محصول خردادماه میباشد.

نهال گیلاس شیشه ای :











ارقام تولیدی شامل گیلاس -گیلاس شیشه ای به صورت ا اصلاح شده پیوندی برپایه مهلب ،آلبالوتلخه و آلبالوشیرین و زمان رسیدن محصول خردادماه میباشد .

نهال گیلاس فرنگی :











درختی پربار است،قابل حمل و نقل مناسب،بازارپسندی مناسب دارد،رنگ پوست آن قرمز تیره و رنگ گوشت آن قرمز و بافت سفتی دارد و میوه آن قلبی شکل است

اپلیکیشن اندروید

اپلیکیشن اندروید نهالستان طبیعت سبز هم اکنون جهت دانلود در دسترس شما عزیزان می باشد

پشتیبانی 24 ساعته

پشتیبانی 24 ساعته نهالستان طبیعت سبز در تمامی روزهای هفته حتی روزهای تعطیل رسمی

مجوز ها

نهالستان طبیعت سبز زیر نظر جهاد کشاورزی بوده و مجوز های لازم را دریافت نموده است